MOZAİK PASTA



90'lı yılların en afili pastalarından mozaik pasta, bitter çikolata ve kremadan oluşan bir dokunuşla yepyeni bir lezzete dönüştü. 

MOZAİK PASTA 
Malzemeler
  • 100 gr tereyağı 
  • Yarım su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım paket krema (100ml)
  • 4 yemek kaşığı kakao 
  • 2 paket pötibör bisküvi (300gr)

Üzeri için ganaj malzemeleri:
  • Kalan yarım paket krema (100ml)
  • 100 gr bitter çikolata 


Yapılışı:
Bisküviler elle çok ufalanmayacak şekilde kırılır.
Bir tencerede tereyağı eritilir, ardından şeker, süt, kakao ve krema eklenir. Şeker eriyip, kakao iyice karışana kadar çok kısık ateşte karıştırılır. Hazırlanan sos bisküvilerle karıştırılır. İstenilen bir kalıba poşet yada streç serilerek dökülür. (Ben kelepçeli kalıp kullanmıştım. Sadece üzerini streçledim)
Derin dondurucuda 3-4 saat bekletilir. Bu şekilde derin dondurucuda 3-4 aya kadar da saklayabilirsiniz. 
Servisten önce çikolatalı ganaj sosunu hazırlamak için krema kaynama noktasına gelinceye dek ısıtılıp, üzerine küçük parçalara kırılan çikolata eklenir. Ocaktan alınır karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Derin dondurucudan çıkartılan pastanın üzerine dökülür. İstenilen şekilde süslenir. Vaktiniz varsa ganaj sosunun iyice donması için yarım saat daha buzdolabında bekletilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design