ELMALI KURABİYE



En güzel elmalı kurabiye tarifini sizlere sunmak için defalarca deneme yaptım. Sonunda bu kıyır kıyır, lezzetli kurabiyenin tarifini gönül rahatlığıyla paylaşıyorum. 

Elmalı Kurabiye 

Malzemeler 
  • 150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • Yarım su bardağı pudra şekeri 
  • 4,5-5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
**Bardak ölçüsü 200ml lik klasik su bardağı 

İç malzemesi için;
  • 3 elma 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi 
  • Ayrıca üzerine serpmek için pudra şekeri 

Elmalı kurabiyenin yapılışı: 
Öncelikle iç malzemesi için elmalar soyulup, rendelenir. Diğer malzemelerle birlikte tavaya alınıp elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. 

Hamur için; un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Ardından kabartma tozu ve unun 4 bardak kadarı elenerek eklenir. Kalan kısmı yoğurmaya devam ederek azar azar eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. 
Hamur dört parçaya ayrılır. Herbir parça merdaneyle yuvarlak şekilde açılır. Yuvarlağın daha muntazam olması için bir tencere kapağını hamurun üzerine bastırarak kenarlarını kesebilirsiniz. Yuvarlak hamur 8 üçgen parça şeklinde kesilir ve geniş kenarlarına elmalı içten konulup rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur için aynı işlem gerçekleştirilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. 
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design