Tam mevsimindeyken bu güzel kabak tatlısını denemeyen kalmasın. Tarifi çok basit, sadece pişirme kısmı biraz hassasiyet gerektiriyor. Şöyle;
Bir kilo kabak doğranıp geniş bir tencereye alınır. Üzerine 1 buçuk su bardağı toz şeker eklenir. Vaktiniz varsa 1-2 saat bu şekilde bekletip şekerin erimesi sağlanır. (bu arada şeker miktarını azaltmanızı tavsiye etmem, şekeri azaltınca kabaklar pişerken diriliğini kaybedip eziliyor kabak tatlısı kabak yemeğine dönüyor) Vaktiniz yoksa direk ocağa alınır. Önce kısık ateşte sulanıp kabakların biraz yumuşaması sağlanır. Sonra yüksek ateşte şerbeti çektirilerek pişirilir. O esnada kontrol etmek gerekiyor kabaklar dağılmadan kıvamında pişince ocaktan alınır. Tenceresinde soğutulur. Sonra servis tabağına alınır. Ceviz, tahin, tarçın, hindistan cevizi, kaymak vs hangisini isterseniz servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder