Kekleri şirin hale getirmenin en güzel yolu rengarenk kağıt kaplarda pişirmek.
DAMLA ÇİKOLATALI KAPKEK
Malzemeler (12 adet)
- 3 yumurta
- Bir fiske tuz
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- Aromasından hoşlanıyorsanız limon yada portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Yumurta, tuz, şeker ve kullanacaksanız limon-portakal kabuğu rendesi mikserle köpüklü krema şeklini alana dek çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar çırpılır.
Ardından un ve kabartma tozu elenerek eklenir karıştırılır ve en son damla çikolatalar karışıma eklenir.
Bir kaşıkla kapkek kalıplarına bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır. Kapkeklerin üzerlerine birkaç damla çikolata yerleştirilip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-30 dk üzerleri hafif kızarana dek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder