ÇİKOLATALI TART


Çilek ve çikolatanın mükemmel uyumu bu tarifte. ince tart hamuru, çikolatalı ganaj ve çileklerle gösterişli bir tatlı yapmak istiyorsanız bu tarifharika bir seçenek...
ÇİKOLATALI TART
Malzemeler:
-          125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
-          1 yumurta sarısı
-          2 yemek kaşığı şeker
-          ¼ çay kaşığı tuz
-          2 su bardağı un
Çikolatalı ganaj için:
-          200 ml krema
-          200 gr bitter çikolata
Hazırlanışı:
-          Tart hamuru için un dışındaki malzemeler karıştırılır. Ardından un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
-          Tart kalıbının yan tarafları yağlanır.
-          Tart hamuru tart kalıbının taban ölçüsüne göre kesilmiş bir yağlı kağıdın üzerinde merdane ile açılır ve kağıtla birlikte kalıba yerleştirilir. Hamur elle bastırılarak kalıbın yan taraflarına doğru yükseltilir.
-          Hamura bir çatalla kabarmadan pişmesi için delikler açılır. Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişirilir. Yaklaşık 20-25 dakika.
-          Çikolatalı ganajı hazırlamak için krema bir tencereye alınır kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Ardından küçük parçalara kırılmış çikolata eklenir ve karıştırarak çikolatanın homojen bir şekilde erimesi sağlanır.
-          Hazırlanan çikolatalı ganaj soğuyan tart hamuru üzerine dökülür. Çilek fıstık, ceviz, fındık vs istenilen şekilde süslenir. 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design