Krep (Çilek Reçelli)

Geçtiğimiz haftasonu pazar kahvaltısında en sonunda eşimi ikna edip krep yapabildim. Pek damak tadına uymadığından ve doyurucu olmadığını düşündüğünden olsa gerek her sorduğumda krep istemediğini söylerdi. Pazar günü 2 krebi beğenerek yedikten sonra tıkandı ve başka birşey yiyemedi. Biz kreplerin üzerine annemle geçenlerde yaptığımız taze çilek reçelinden sürüp rulo yaptık. Bunun yerine başka reçeller, marmelatlar, çikolata, ballı ceviz de sürülebilir.

Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ

- Ayrıca tavayı yağlamak için tereyağı veya margarin


Hazırlanışı:
Tüm malzemeler mikserle veya çırpma teliyle iyice karıştırılır. Orta ateşte olan tava yağlanır. Karışımdan bir kepçe tavaya alınır. İki tarafla krep pişirilir. Krebi çevirirken kenarı düz bir kapak kullanılabilir. Karışım bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Her seferinde tava yağlanır.

2 yorum:

  1. http://illedeyemek.blogcu.com/18 Temmuz 2008 08:53

    elinize sağlık,ayrıca kavun sepetinde salata harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. zerrin - misss18 Temmuz 2008 17:10

    ben yerim taze çilek reçelini :))

    nefis görünüyor.

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design