Malzemeler:
- 1 paket arpa şehriye
- 5-6 sap yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 limonun suyu
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
-Arpa şehriyeler tuzlu, kaynar suda biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Süzülür ve soğuk sudan geçirilerek soğumaya bırakılır.
-Sıvı yağ, limon suyu, tuz ve karabiber küçük bir kasede karıştırılır ve şehriyelerin üzerine eklenir, karıştırılır. Bu aşamada birbirine biraz yapışmış olan şehriyelerde ayrışıyorlar yağdan dolayı.
-Maydanoz, soğan, dere otu doğranır. Şehriyelerin üzerine eklenir ve karıştırılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder