Şeftalili, Kremalı, Susam Kaplı Kek

Krema kullanarak yaptığım ilk kek. Krema eklendiği için yağ ve süt eklemeye gerek kalmıyor. Yumuşacık, pamuk gibi şeftali kokulu bir kek oldu.
Krema sütten direk olarak ayrıştırılan yağlı yoğun kısım oluyor. Son zamanlarda kullanımı oldukça yaygınlaştı. Çorbalarda, pastalarda, kek ve kurabiyelerde kullanılabiliyor.

Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket (200 ml) krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
- 2 adet şeftali
- 2.5 su bardağı un
- 2-3 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı:
-Yumurta ve şeker mikserle beyaz krema kıvamına gelene dek çırpılır. Krema eklenir ve limon suyu eklenip çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir ve kaşıkla karıştırılır.
- Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış şeftaliler de eklendikten sonra katı yağ ile yağlanmış ve susam sepriştirilmiş kalıba dökülür. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

3 yorum:

  1. aslında ilk gördüğümüzde şaşırdık kremalı kek mi olur mu diye ama görünüşe bakılırsa gerçekten de oluyormuş.ama bunu deneyerek daha net bir sonuca ulaşmak istiyoruz ve fırsattan istifade kremalı şeftali susamlı kekten tatmak istiyouz

    YanıtlaSil
  2. Kim olduğunuzu öğrenebilirsem tabiki sizede yaparım kremalı kekten..

    YanıtlaSil
  3. Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design