Margarinsiz Kurabiye


Kurabiye tariflerinin malzeme listesinde genellikle 1 paket margarin yer alır. Margarin yerine tereyağı kullanıncada kurabiyeler biraz ağır oluyor. Hem sıvı yağ ile yapılan, hemde güzel olan bir kurabiye tarifi ararken zeytin ağacı bloğundan Aslı Hanım'ın bu tarifini buldum. Aslı Hanım bu kurabiyeye -tüm zamanların en güzel kurabiyesi- demiş. Gerçekten çok güzel ve hafif bir kurabiye. Bu ölçülerden 50 kadar kurabiye çıktı.


Malzemeler:
250 ml lik su bardağı ile:
-2 yumurta (birinin beyazı üzerine sürmek için ayrılacak)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı zeytinyağı ( ben ayçiçek yağı kullandım)
-1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
-1 yemek kaşığı dolusu hindistancevizi(hamura koymak için)
-1 paket kabartma tozu
-3/4 su bardağı şeker
-4 su bardağı kadar kepek + beyaz un karışımı(Her bir bardağı yoğurarak ekleyin)
Yapılışı:
Yoğurma kabına birinin beyazını ayırdığınız yumurtaları, yağları, yoğurdu, şekeri, hindistancevizini ekleyerek karıştırın. Buğday nişastasını ve kabartma tozunu koyup yedirin. Unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyin.Ele yapışmayan , kulak memesi kıvamındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak , yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp , hindistancevizi serpiştirin. 200 C sıcaklıkta hafif pembeleşene kadar pişirin.

1 yorum:

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design