Malzemeler:
-1 baş soğan
-3 diş sarımsak
-3-4 yemek kaşığı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağı
-1 demet ıspanağın kök ve sap kısımları
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-4 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta
-1.5 lt sıcak su
-Tuz
Hazırlanışı:
-Ispanak sapları sirkeli veya tuzlu suda bir süre bekletilir ve daha sonra yıkanıp doğranır.
-Yağ tencereye alınır, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak kavrulur, ardından ıspanak saplarıda eklenerek kavrulmaya devam edilir ve üzerine kaynar su ve tuzu ilave edilir.
- Ispanak sapları yumuşamaya başlayınca bir kapta terbiye için yumurta, yoğurt ve un çırpılır ve üzerine azar azar sıcak su ilave edilerek sıcağa alıştırılır.
- Hazırlanan terbiye bir yandan çorba karıştırılarak (kesilmemesi için) yavaş yavaş ilave edilir.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
çok güzel ve leziz bir çorba olmuş.ellerinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilNefis görünüyor çokta besleyici ellerinize sağlık.
YanıtlaSilŞükran hocam döktürmüşssünüz yine, bunu da deneyeceğim. çabadan zeynep
YanıtlaSilŞükrancığım,dün web sayfamın bulunduğu server bakıma alınmış. Ve maalesef data kaybına uğradı. SOn yazılan 24 yorumu kaybettim. Onların arasında.Çok üzgünüm..
YanıtlaSilben bu çorbayı yaptım hiç güzel olmadı.damak tadıma uymadı herhalde.
YanıtlaSilmerhabalardün ıspanak köklü çorbanızı denedik..eşim ve ben inanılmaz lezzetli bulduk...eşimin önerisi olarak biz ilave sos olarak üzüm sikeli ve sarımsaklı sos ekledik..tarifinizi paylaştığınız için teşekkür ediyoruz...elleriniz sağlık ...saygılar
YanıtlaSil