Malzemeler:
- 5 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez (eklenmeyebilir)
- 2 diş sarımsak
- Karabiber, kuru nane, tuz,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
-Patetesler soyulup küp küp doğranır ve iyice yumuşayana kadar tuzlu kaynar suda haşlanır.
-Haşlanan papatesler ezilir ve içine tuz, karabiber, kuru nane ve sıvıyağ eklenerek borcama yayılır.
-İki diş sarımsak ezilir, yoğurt, mayonez ve biraz tuzla karıştırılarak patateslerin üzerine yayılır.
-Servis yapılıncaya kadar streçlenerek buzdolabında bekletilir. Üzeri kuru nane ve pulbiber ile süslenebilir.
patateslar kızartılıp üzerine yoğurt dökülüp ,bir tavada tereyağ kızdırılıp salça katılır ve patatesin üzerine dökülüp de salata yapılabilir.
YanıtlaSil