Cunda Adası Ve Şeytan Sofrası


Cunda adası ve Şeytan sofrası Ayvalığa gidenlerin görmeleri gereken iki güzel yer.
Şeytan sofrasına Ayvalığa gittiğimiz günden bir sonaki gün çıkmıştık. Cumhuriyet meydan'ından her akşam 19:15 te otobüs kalkıyor. Güneşin batışı izleniyor 21:00 gibi aynı araçla geri dönülüyor.


Güneşin ışınları denize yansıyor, güneş batmay devam ettikçe deniz ve ortam bambaşka renklere bürünüyor.


Tepede birkaç tane açık hava kahvesi var. Biraz Eyüp'teki pierre loti ye benziyor. Çok yüksek ve panoraması çok güzel. Aşağıda küçük küçük adacıklar var. Aşağısı ne kadar sıcak ve nemliyse, orası da o kadar serin ve esintiliydi.

Herkes güneşin batışını seyrediyor, fotoğraflamaya çalışıyor bir yandanda çayını kahvesini yudumluyordu.

Bu kahvelerde de Ayvalık tostu çok güzel yapılıyor. Özellikle tavsiye ettikleri için burada da Ayvalık tostu yemiştik. Aklıma o esnada şuan Çin'de yaşayan arkadaşım Burcu geldi ve içim sızlayarak Ayvalık tostumu yedim. Tatil için Ayvalığa gideceğimizi söylediğimde benim için de Ayvalık tostu yersin çok özledim demişti.


Bir başka mekan ise Cunda Adası, bu adaya Ali Bey Adası da deniyor. Ayvalığa 15 dakika mesafede.

Tarihi Rum evleri, taş sokaklarıyla, çiçekli balkonlarıyla çok şirin bir yer Cunda Adası. Taş kahvesi çok meşhur ama orada fotoğraf çekmemişim.

Yakın civarda birkaç terkedilmiş Rum köyü olduğunu söylemişlerdi ancak herhangi bir ulaşım aracı konulmamış ve restore edilmemiş.Elektriği dahi yokmuş. Çok merak ettiğimiz halde oraları görme imkanımız olmadı. Umarım yetkililer bu mekanları da yakın zamanda turizme kazandırırlar.
Değirmenden kütüphaneye çevrilmiş tarihi yapı ise görülmeye değer. Cunda adasının tam tepesinde olduğu için ada tamamen ayaklarınızın altında oluyor. Kütüphanenin içinde çok eski ve değerli eserler var. 600 yıllık el yazması eserler onları anlayabilecek, okuyucularını beklemeye devam ediyorlar.

Ayvalık tatil notlarını burada bitirip noktalıyorum artık. Değişik biryerler görmek, keşfetmek isteyenlere gitmelerini tavsiye ederim. Yeni yazılarda yemek tariflerimize kaldığımız yerden devam edebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design