Fırında Karışık Kızartma


Yaz aylarının vazgeçilmezi olan kızartma hiç bu kadar hafif ve hazırlaması hiç bu kadar kolay olmamıştı.Hazırlarken hiçbiryere yağ sıçramıyor, eviniz üstünüz başınız yağ kokmuyor ve yedikten sonra yağda kızarmadığı için üzerinize ağırlık çökmüyor.
İster soslu, ister yoğutlu her şekilde tüketilebilir. Ama aşağıdaki sosla denemenizi tavsiye ederim.
Yaklaşan Mübarek Ramazan ayında da iftarda yapılabilir. Uzun süreli açlık sonrası iftarda yağda kızarmış yemeklerin yenmesi sağlıklı olmadığı için, pek tavsiye edilmiyor.

Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 8-10 adet sivri yada çarliston biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz

Sos Malzemeleri:
- 3-4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Kızartma malzemeleri yıkanır ve istenilen şekilde dilimlenir. Sıvı yağ ve tuzla iyice harmanlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çok üst üste gelmeyecek şekilde yayılır. İlk 15 dakika 250 derecede sonra 150 derecede iyice kızarana dek pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz soğutulup servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos dökülür.

Sos için; domatesler blenderdan geçirilir veya rendelenir, küçük bir tavaya alınır. Üzerine küçük doğranmış sarımsak, baharatlar ve sıvı yağ eklenir ocakta 5 dakika kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Gerçekten çok pratik bir kızartma olmuş,hem de çok sağlıklı.Paylaşım için teşekkürler.Sevgilerle.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design