Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 1 büyük domates
- 1 salatalık
- 1 küçük baş soğan
- 1-2 sivri biber
- Çeyrek demet doğranmış maydanoz
- Varsa çeyrek demet doğranmış taze nane
- 1 limonun suyu
- Karabiber, tuz, zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, ince doğranarak servis tabağına alınır.
- Patlıcanların üzerine kabukları soyulup ince doğranmış domates, salatalık, soğan, maydanoz, nane, sivri biber eklenir.
- Limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı da eklendikten sonra iyice karıştırılıp servis yapılabilir.
Not: Bu salataya közlenip kabuğu soyulmuş 3-4 adet kırmızı biberi de doğrayıp eklerseniz çok yakışır.
0 yorum:
Yorum Gönder