Mini Kalıpta Patates Salatası

Geçtiğimiz hafta sonu gelen misafirlerim için hazırlamıştım bu salatayı. Çay davetleri için iyi bir alternatif. Patatesi haşlayarak yapılabilecek o kadar çok salata alternatifi varki. Temelde bir çoğunda aynı malzemeler kullanılıyor ancak sunum şekli değişiyor genelde. Çeşitli sebzelerle (havuç, mor lahana gibi) 3- 4 renkli patates salataları kek kalıplarıyla ters çevrilerek yapılabiliyor.

Bugün muharrem ayının 10. günü yani Aşura.. Benimde; bugün yapamamış olsamda Muharrem ayı bitmeden Aşure yapma planım var. Aşure her zaman yapılabilecek bir tatlı olmasına rağmen bu ay içinde yapılıyor olması bir hususiyet arzediyor. Aynen güllacı sadece ramazanda yaptığımız gibi.

Bu mübarek günün herkese hayır ve bereket getirmesini dilerim..

Malzemeler:
- 12 adet orta boy patates
- 4-5 sap yeşil soğan
- Yarım demet dere otu
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, Karabiber, pulbiber

Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- İsteğe göre 1 yemek kaşığı mayonez

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup, doğrayıp tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlanan patatesleri ezip sıvı yağ ve baharatları ekleyin. Yeşillikleri ince ince doğrayıp hafif soğuyan patateslerin içine ekleyin ve iyice karıştırın. Küçük bir kalıp veya kase kullanarak patatesleri şekillendirip geniş bir servis tabağına ters çevirin. ( Ben tuppervire in kırmızı ortası çukur pilav-kısır kalıbını kullandım ve çukur kısma doldurdum yoğurt sosunu) Bir yandan sarımsakları ezip yoğurt ve çok az tuzla karıştırın , isterseniz mayonezde ekleyeyip yoğurt sosunu hazırlayın. Servis tabağındaki küçük patates toplarını isterseniz tamamen yoğurt sosuyla kaplayın yada tepelerine 1 er kaşık yoğurt sosu ekleyip servis yapın.

9 yorum:

  1. ... HiLâL ...26 Aralık 2009 16:50

    Harika gözüküyoryoğurt ve patates çok yakışıyor birbirine ciddenbu şekilde hiç denememiştimellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Çok cici görünüyor. Ellerine sağlık. SevgilerCanan

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,öncelikle patetes salatan çok güzel olmuş pasta gibi ellerine sağlık ..Patetesleri soyup haşlıyoruz demişsin peki bunun için az su mu kullanacağız ? mesela pateteslerin üzerini geçecek kadar su koysak uygun olur sanırım ..

    YanıtlaSil
  4. Ayşe'nin Mutfağı26 Aralık 2009 19:14

    MREHABA ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE BUGÜN AŞURE YAPTIM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. Canım harika bir sunum olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ŞÜKRAN KAYAOĞLU26 Aralık 2009 22:20

    Yıldız hn patatesi haşlarken üzerini biraz geçecek şekilde suyla haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık hoş bir tarif...Mutlu pazarlar..:)

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. selam,çok cici bir siteniz ve tatlı anlatımlarınız var. Zevkle okudum. Özellikle ramazan maceralarına bayıldım.Allah tekrar yaşamayı nasip etsin o güzel günleri.sevgilerimle...

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design