Annemin ve kayınvalidemin sıklıkla yaptığı sütlacı ben ilk kez yaptım. Tarifi annemden almıştım. Herşeyi ölçüsüz göz kararına göre yapan annem her ne kadar ölçü vermekte zorlansada sütlaç çok lezzetli oldu ve kıvamıda yerindeydi.
Bu arada blog magazinin 3. röportajı da yolda. Zannediyorum hafta sonuna doğru yayınlamış olurum. Kiminle yaptığım ise şimdilik gizli kalsın...
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı pirinç ( kırık pirinç olursa daha iyi olur)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- İsteğe göre 1 paket vanilya
- Üzeri için tarçın
Hazırlanışı:
Tencereye 3 su bardağı suyu ve pirinci alın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Gerekirse bir miktar su daha ekleyebilirsiniz. Yumuşayan pirinçlerin üzerine 1 lt sütü ve şekeri ekleyin. Süt kaynamaya başladıktan sonra 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı su ile karıştırıp, tenceredeki kaynar karışımdan da biraz ekleyip ılıtın. Karışımı tencereye ekleyip hızlıca karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Bu aşamada isterseniz bir paket vanilya ekleyebilirsiniz. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel görünüyor.sütlaça bayılırım.eline sağlık.
YanıtlaSilŞükran'cım ellerine sağlık bana sütlaç olsun yeter.Ben içine bir kutu krema katıyorum istersenöylede dene harika oluyor sevgiler...
YanıtlaSilşükran hanım ellerinize saglık nefis olmuş..afiyetle yemek nasip olsunsevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık. En güzel sütlü tatlılardan birini yapmışsın. Ben bazen tutturamıyorum ama yapmaya devam:) Sevgiler...
YanıtlaSilBayılrıımm canım ellerine sağlık harika gözüküyor...
YanıtlaSil