Zeytinyağlı Kabak


Bir önceki yazının üzerinden hayli zaman geçti. Uzun süre ara verince insan yeni yazı yazma motivasyonunu da kaybediyormuş bunu anladım. En son dün eşimin yeni bir şeyler eklesene sitene demesiyle biraz harekete geçmiş oldum.
Kızımın teknolojik aletlere olan hayranlığı artarak devam ettiğinden hala onun yanında bilgisayarla meşgul olamıyorum. Bilgisayarı elime aldığım anda sanki piyano çalıyormuş gibi tüm hızıyla tuşlara basmaya çalışıyor. Aynı hayranlığı fotoğraf makinesi ve cep telefonu içinde geçerli tabi..
Biraz önce saat 00:00 gibi uyudu, çok fazla uykuyu da sevmiyor, sağolsun akşam geç yatıp sabah erken kalkıyor :). Gündüz uykusuda olmasa halimiz perişan anlayacağınız. Herşeye rağmen o bana dünyanın en güzel duygusu olan anneliği tattıran minicik prensesim.. Dolayısıyla siteme sık sık yazı yazmamı engelleyen sebeplerden biride küçük hanım oluyor.
Bu süre zarfında bayramı da geride bıraktık. Eşim hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidip, döndü. Bende oralara gitmeyi çok arzuluyordum ama malesef eşim benim için uğraştıysa da bana kısmet olmadı. Geçtiğimiz kurban bayramı da, evlendiğimizden beri ilk yalnız geçirdiğim bayram olmuş oldu.

Malzemeler:
- 1 baş soğan
- 2 adet domates
- 3 adet kabak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Hazırlanışı:
Tencereye sıvıyağ alınır, emeklik doğranmış soğanlar yağa eklenir ve kavrulur. Ardından kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış domatedler eklenir, domateslerde bir süre pişirildikten sonra kabuğu sebze soyacağı veya çatalla kazınan ve yarım ay şeklinde doğranmış kabaklar eklenir. Arzuya göre tuzu eklenir, bir kaç kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Ocak çok kısık ayara getirilir. Kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Bu yemeğin püf noktası su eklemeden çok kısık ateşte kendi suyu ile pişmesi.
Kabağa dereotu çok yakışıyor, servis yaparken üzerine doğranmış dereotu ekleyerek sunabilirsiniz.

7 yorum:

  1. karamel mutfak6 Aralık 2009 01:11

    severek yedigim sebze yemekleri arasındadır kendileri:)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Magia da Inês6 Aralık 2009 01:31

    Olá, amiga!Conheci seu cantinho...Lindo, criativo, nutritivo e delicioso!...Amei mesmo!!!Espero você em:magiadaines.blogspot.comUm ótimo fim de semana!Beijinhos.Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  3. Canım Rabbim bizlere de nasip eder inşallah güzel diyarları ziyareti..Benim kızım da aynı senin prenses gibi, hatta okurken Sezanur gözümün önüne geldi :)Dün bende de kabak yemeği vardı, ellerine sağlıksevgiler

    YanıtlaSil
  4. Rabbim bizlere de nasip etsin inşallah.Allah kabul etsin.Kabak yemeğine bayılırım.Fotoğrafa da bayıldım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Allah kabul etsin canım...Ellerine sağlık harika bir foto...

    YanıtlaSil
  6. Allah kabul etsin inşallah. Kabak yemeği harika görünüyor. Ellerine sağlık.SevgilerCanan

    YanıtlaSil
  7. Ah ah bu ufaklıklar. Boşver tek sebep prensesin olsun. Kabağı bende çok severim. Çok hafif bir yemek. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design