Eşim iş dolayısıyla birkaç gündür yurtdışındaydı, dönüşünde de balık yemeklerini çok sevdiği için ona fırında levrek hazırladım. Ancak uçakda da 2 kez balık yediğini öğrenince, pek iştahla yiyemeyeceğini düşünmüştüm. Neyse ki tabağındaki balığın tamamını bitirebildi ve 6 saatte 3 porsiyon balık yemeyi başarmış oldu...
Malzemeler:
- 2 adet temizlenmiş levrek balığı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz, toz veya tane karabiber
- 2-3 adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
- Patates, soğan ve limonlar dilimlenir. Yağ ve tuz ile karıştırılır.
- Levrekler yıkanır ve üzerleri bıçakla yarılır. İçleri tuzlanır, yağlanır ve içlerine limon dilimleri yerleştirilir.
- Malzemelerin bir kısmı levreklerin altına gelecek şekilde tepsiye dizilir.
- Defne yaprakları ve tane karabiberler tepsiye yerleştirilir.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dk pişirilir.
Bende 6 saatte 3, 5 farketmez ...Yerim :))) Denizden çıkan herşeyi yerim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
Sevgili Şükran ellerine sağlık levreğe bayılırım.sevgiler...
YanıtlaSilher gün olsa hergün yerim,nefis görünüyor elinize saglik,esinizde kendi capinda balik yeme rekoru kirmis nerdeyse
YanıtlaSilbalığa bayılırım bol limonlu off yanında bol limonlu salata çok süper.. ellerine sağlık şükran ablacım..
YanıtlaSil