Fırında Levrek

Eşim iş dolayısıyla birkaç gündür yurtdışındaydı, dönüşünde de balık yemeklerini çok sevdiği için ona fırında levrek hazırladım. Ancak uçakda da 2 kez balık yediğini öğrenince, pek iştahla yiyemeyeceğini düşünmüştüm. Neyse ki tabağındaki balığın tamamını bitirebildi ve 6 saatte 3 porsiyon balık yemeyi başarmış oldu...

Malzemeler:
- 2 adet temizlenmiş levrek balığı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz, toz veya tane karabiber
- 2-3 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:
- Patates, soğan ve limonlar dilimlenir. Yağ ve tuz ile karıştırılır.
- Levrekler yıkanır ve üzerleri bıçakla yarılır. İçleri tuzlanır, yağlanır ve içlerine limon dilimleri yerleştirilir.
- Malzemelerin bir kısmı levreklerin altına gelecek şekilde tepsiye dizilir.
- Defne yaprakları ve tane karabiberler tepsiye yerleştirilir.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dk pişirilir.

4 yorum:

  1. zerrin - misss10 Aralık 2007 17:02

    Bende 6 saatte 3, 5 farketmez ...Yerim :))) Denizden çıkan herşeyi yerim..

    Ellerinize sağlık.

    Sıcacık sevgiler..
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Şükran ellerine sağlık levreğe bayılırım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. her gün olsa hergün yerim,nefis görünüyor elinize saglik,esinizde kendi capinda balik yeme rekoru kirmis nerdeyse

    YanıtlaSil
  4. balığa bayılırım bol limonlu off yanında bol limonlu salata çok süper.. ellerine sağlık şükran ablacım..

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design