Sebzeli Tavuk Haşlama

Çok lezzetli ve hafif bir tarif. Pişerken evi mis gibi haşlanmış tavuk kokusu alıyor. Grip ve soğuk algınlığınada bol limon ve karabiberle birebir..

Malzemeler:
- 4 adet tavuk baget
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 4-5 arpacık soğan veya 1 baş bütün soğan
- 7-8 tane karabiber
- 1 lt kadar sıcak su
- Tuz

Hazırlanışı:
Kaynar su tencereye alınır, tuz eklenir, tavuklar ve iri doğranmış havuçlar tencereye eklenir. 15 dakika haşlandıktan sonra iri doğranmış patatesler, soğan ve sarımsaklar bütün olarak eklernir. Patatesler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan alınır.

Not: Ben diyette olduğum için yağ eklemedim, tavuğun yağı lezzet açısından yeterli oluyor. Dilerseniz siz 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Ayrıca servis yaparken karabiber ve limon ekleyebilrisiniz.

1 yorum:

  1. Papatya Prenses15 Nisan 2009 17:13

    Tavuğun her halini yerim. Ama bu haşlama ayrı bi güzel:)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design