Ramazan Geldi Hoşgeldi!

Oruç tutmaya başladığım zamanlar kısa kış günlerine denk gelmişti. Şuan yaz ortası Ağustos sıcağındayız. Sanki bu zaman diliminde Ramazan ayını çok hissedemeyiz gibi gelmişti bana ama bu mübarek ay hangi zaman dilimine denk gelirse gelsin Rahmet ve manevi füyüzat hisleri bizleri kuşatıyor..

30 yıl sonra Ramazan yine Ağustos ayına denk gelecek, ömrümüz yeterde biz görebilirmiyiz bilmiyorum. Eşimle dün konuşurken eskiden tuttuğumuz oruçlar şimdikinin yanında "bedavadan tutulmuş gibi" geliyor dedi. Yeni oruç tutmaya başlayan çocuklara bakıyorumda anneleri kıyamıyor uyusun uzun uzun istiyor. Günler uzun havada sıcak olunca.

Sağlıklı bir Ramazan geçrmek için, hepimizin dikkat edeceği şeyler var. Bol su tüketmek bunların başında geliyor. İftar ve sahur arasında en az 10-12 bardak su içmek, yemek yerken ara vermek ve yavaş yavaş yemek gerekiyor. Çok yağlı yemekler, kızartmalar, ve hamurlu şerbetli tatlılar mümkün olduğunca az tüketilmeli. Sahur kesinlikle atlanmamalı ve iftar sahur arasında 2 porsiyon meyve tüketilmeli.

Herkese huzur dolu, sağlıklı ve sevdikleriyle beraber mutlu olarak geçireceği bir Ramazan diliyorum.

2 yorum:

  1. Hayırlı ramazanlar canım...

    YanıtlaSil
  2. PAPATYA PRENSES25 Ağustos 2009 04:48

    bu sene ramazanın tatile denk gelmesi yeni oruca başlayanlar için iyi oldu ya. yazık tabi uyumasalar bile rahat rahat evlerindeler.

    Rabbim hakkıyla geçirmeyi nasip etsin bu güzel ayı inşallah..

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design