Zeytinyağlı Patlıcan ve İftar Davet Önerileri

Anneme ait olan bu tarifi bu yaz sık sık yaptım. Patlıcanla yapılan tüm yemekler gibi bu yemekte oldukça lezzetli oluyor. Yanına bulgur pilavı ve cacık çok yakışıyor.

Ramazanın ilk haftasındayız şimdiye kadar iftar davetine gittik ancak evimizde henüz bir iftar vermedik, ama önümüzdeki günlerde iftar davetlerimiz olacak inşallah. Menüleri düşünmeye başladım bile.. Zaten işin en önemli kısmı menüye karar vermek ve alışverişi yapmak.

Yemeklerin hazırlanması kısmı planlı bir şekilde hareket edilirse o kadarda zor gelmiyor bana.
Çocuğu olanlar, çalışanlar, ya da herşeyi aynı güne sıkıştırmak istemeyenler menüdeki tatlıyı, zeytinyağlı yemeği hatta çorbalarını da bir gün önceden yapabilirler.Ana yemek seçimine göre bazı hazırlıklar bir gün önceden yapılabilir. Kızartılacak veya közlenecek şeyleri birgün önceden yaparsanız streçleyerek buzdolabında, daha önce yaparsanız derin dondurucuda saklayıp davet günü çıkartabilirsiniz. Yada menüzde börek varsa bir gün önceden hazırlayıp streçleyip iftardan birkaç saat önce fırına atabilirsiniz.

Bu şekilde planlı hareket edilirse davet günü salatalar, yapılacaksa pilav ve ana yemeği tamamlamak kalır. Sizde çok yorulmamış ve misafirlerinizle daha dinç bir şekilde güzel ilgilenmiş olursunuz.

Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz

Hazırlanışı:
-Patlıcanlar alacalı soyulup, doğranır tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
- Soğanlar yemeklik veya piyazlık şekilde doğranır. Domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır. Sarımsaklar iki üç parçaya bölünür.
- Bütün malzemeler büyük bir kabın içinde elinizle güzelce harmanlanır ve tencereye alınır. Çok kısık ateşte ağır ağır patlıcanlar çok ezilmeden pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design