Mücver


Arkadaşlarımızı davet ettiğimiz iftarda zeytinyağlı bir sebze yemeği yapmak yerine biraz daha aperatif olsun diye mücver yapmıştım. Çok beğenildi ve mücver artmadı, ama eminim zeytinyağlı bir yemek yapmış olsaydım yemek kalır ve nasıl muhafaza edebileceğimi düşünürdüm.
Zaten iftar hazırlıklarını yaparken herşeyden az az, kişi sayısına göre hazırladım. Ramazan ayında kalan yemekleri tüketmek oldukça zor oluyor ya biryerlere davetli oluyorsunuz ondan kalabiliyor ya da evdeysenizde bir kaç gün aynı yemeği yemek durumunda kalabiliyorsunuz. Misafirlere güzel sofralar hazırlayalım çeşit çeşit olsun derken israfa da girmeyelim. Fazla çeşit yapılabilir ancak miktarları iyi ayarlayalım. Çünkü Ramazan ayında normalden çok daha uzun süre aç kalabiliriz ama yediğimiz yemek miktarı normalden daha az oluyor...

Malzemeler:
- 3-4 adet orta boy kabak
- 2 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Çeyrek demet doğranmış dereotu
- Çeyrek demet doğranmış maydanoz
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
- Kızartmak için sıvı yağ.


Hazırlanışı:
Kabaklar yıkanıp rendelenir. Üzerine bir baş soğan rendelenir. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler eklenip, mümkünse geniş bir teflon tavada yağ kızdırılmaya başlanır. ( Yağ çok fazla olmasın) Mücver karışımına un ve kabartma tozu eklendikten sonra karıştırılıp bir yemek kaşığıyla tavaya konulur ince olması için üzerine kaşıkla bastırarak yassılaştırılır. İki taraflı kızartılır. Bu işlemin hızlıca yapılması lazım yoksa karışım sulanır. Eğer karışımınız çok sulanırsa üzerine un eleyerek devam edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. PAPATYA PRENSES1 Eylül 2009 13:33

    bayılırım mücvere. ne kadar güzel fotoğraflamışsın.

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design