Kalburabastı


Tüm İslam Aleminin geçmiş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum..

Bayram için bu tatlıyı 2 ölçü olarak yapıp annemlere ve kayınvalidemlere götürdüm. Baklava ve burma türündeki tatlıları açmayı henüz beceremediğimden, bu tarzda şerbetli bayram tatlıları yapmakla yetiniyorum.

Hamur Malzemeleri:
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İçine bir su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Şerbet Malzemeleri:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon

Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayınca birkaç damla limon sıkıp 5 dk daha kaynatın. Ocakdan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
- Hamur malmemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (Unu azar azar ekleyin, Gerekirse un miktarını arttırabilirsiniz.)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, bir rende veya geniş delikli bir süzgecin üzerinde elinizle oval şekilde açıp içine ceviz içinden koyun ve hamurun iki ucu üstüste gelecek şekilde kapatın.
- Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ılık şerbetin tamamını tatlıların üzerine bir kepçeyle gezdirin ve üzerine başka bir tepsi kapatın.
-Şerbetli tatlılar bir gün sonra şerbetini çok iyi çekmiş oluyor. Servis yapılacak günden bir gün önce yapılması daha uygun olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design