Patatesli yumurta


Patatesli yumurta bana üniversite dönemlerimi hatırlatıyor. O yıllarda evde birkaç arkadaşımla beraber kalıyorduk ve bu tarif bizim kahvaltı menümüzün vazgeçilmezlerindendi. Özelliklede yurtta kalan arkadaşlarımızı kahvaltıya davet ettiysek muhakkak yapılırdı. Her evde bulunabilecek malzemelerden yapılıyor olması, öğrenci evimizdeki iktisada hayli uygun düşüyordu.. Şimdilerde yaptıklarımda eski tadını pek bulamasamda, bazı pazar kahvaltılarımızı süslemeye ve beni eski günlere götürmeye devam ediyor.

Yapılışı:

2 orta boy patates soyulup küp küp doğranır. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. (istenirse bir tatlı kaşığı tereyağıda eklenebilir) Patatesler çevirilerek kızartılır. Patetesler kızardıktan sonra patateslerin üzerine 3 yumurta kırılır, tuz ekilir ve karıştırılır. Yumurta da piştikden sonra üzerine kaşar rendesi serpilir ve ocakdan alınır. İstenirse karabiber, pulbiber serpilebilebilir.

1 yorum:

  1. Benimde üniversite hayatımında yaptığım kahvaltıların en güzel parçası buydu.

    YanıtlaSil

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design