Makarna Salatası


Pazar akşamı çaya gelen misafirlerimiz için makarna salatası, peynirli poğaça ve tiramisu yapmıştım. Makarna salatasını 1 paketten yaptım, 12 kişiye tam yetti. Salatadaki havuç ve bezelye hazır konservelerden kullanabilir. Diğer malzemelerden bazıları isteğe göre çıkartılabilir veya miktarları değiştirilebilir.

Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Birkaç dal doğranmış dereotu
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay bardağı haşlanmış havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı mısır konservesi
- 3-4 adet küp şeklinde doğranmış kornişon turşu
- 1 kalın dilim küp şeklinde doğranmış salam
- 1 kalın dilim küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ eklenir, makarna haşlanır. (makarnanın suyuna eklenen sıvı yağ, makarnaların birbirlerine yapışmalarını engelliyor) Makarna haşlandıktan sonra süzülür, sudan geçilirilir ve soğumaya bırakılır. Sarımsak ezilir, yoğurt, mayonez, tuz, diğer malzemeler ve makarna eklenerek karıştırılır.
Not: Servisden hemen önce yoğurtla karıştırılması daha iyi olur, bekledikçe makarna yoğurdu çekiyor ve götüntüsü kötü oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design