Bu keki yaparken yağ ve şekeri, diğer keklere göre neredeyse yarı yarıya kullandım. Tam buğday unu yerinede kepekli un kullandım. Birkaç kek tarifinin karışımından oluşturduğum çok hafif ve lezzetli bir kek oldu.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı kepekli un
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 5 adet kuru kayısı (küp küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler eklenir mikserle bir kez daha çırpılır. Un ve kabartma tozu karışımın üzerine elenir ve tahta kaşıkla un karışana kadar karıştırılır. (unu ve kabartma tozunu ekledikden sonra mikserle çırpmak kekin kabarmasını engelliyor) Yağlanmış tepsi veya kalıba dökülür. 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için bir bıçak veya kürdan keke batırılır, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. İstenirse soğudukdan sonra üzerine pudra şekeri serpilebilir.
Hem iştah açıcı hem de sıkışık zamanlarda yardımcı olacak bu yemek tarifleri blogu çok güzel olmuş. Devamını izlemeyi ve uygulamayı diliyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkayısı yerine başka ne kullanılabilir?
YanıtlaSil