Hamsi tava ve roka salatası


Dün akşam iftar için hazırlamış olduğum balık tarifini çok sevdiğim arkadaşım Sultan'ın tarifine göre yaptım. Balığın tüm çeşitlerini sevdiğim ve denemek istediğim için Karadeniz usülü hamsi tava yapmayı tercih ettim.
Balıkları ayıklanmış olarak alabiliyor olmamızdan, benim gibi çalışan bayanların akşam işten geldikden sonra yapabilecekleri hızlı ve leziz bir yemek ortaya çıkıyor. Pişme süresi diğer yemeklere göre kısa. Kızartma, tava, buğulama, ızgara şeklinde hazırlanabiliyor. Üstelik bu kadar lezzetli ve basit olmasının yanında bir o kadarda sağlıklı.. Yanındada zengin içerikli bir salata varsa başka yemeğe ne hacet..

Malzemeler:
- Yarım kg hamsi
- 1 su bardağı mısır unu veya normal un
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz

Hazırlanışı:
Ayıklanmış hamsileri iyice yıkayıp, sularını süzdürdükten sonra tuz ve un karışımına bulanır. 30 cm çapındaki teflon tavanın dibine sıvı yağın yarısını döküp, hamsilerin baş kısımları tavanın kenarına gelecek şekilde dizilir. Orta ateşte hamsilerin alt kısımları kızartılır. Düz bir kapak veya geniş bir tabak yardımıyla hamsilerin diğer tarafıda kalan yağ eklenerek kızartılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Elmalı Turta Template by Ipietoon Cute Blog Design